کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی
دسترسی به 63 هزار منبع اطلاعاتی در کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی
63 هزار و 800 منبع اطلاعاتی متنوع ادبی در کتابخانه تخصصی ادبیات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در مشهدمقدس در دسترس اهل علم و پژوهش قرار دارد.
مسئول کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی در خصوص این منابع اطلاعاتی در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: در حال حاضر 60 هزار نسخه کتاب چاپی فارسی و عربی، دو هزار و 200 منبع الکترونیکی، 1300 عنوان پایاننامه در مقاطع مختلف تحصیلی و 300 نرمافزار و لوح فشرده در این کتابخانه تخصصی در دسترس مراجعان قرار دارد که حدود 1500 نسخه کتاب آن در سال جاری به منابع کتابخانه افزوده شده است.
حسن زحمتکش گلیان با بیان اینکه کتابخانه تخصصی ادبیات در سال 1390 به طور رسمی به عنوان یکی از کتابخانههای تخصصی سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افتتاح شده است، گفت: این کتابخانه در فضایی به مساحت 200 مترمربع دارای ظرفیت حضور همزمان 35 نفر است.
وی افزود: همچنین واحد مطالعات دفاع مقدس سازمان در سال 1398 در کتابخانه تخصصی ادبیات راهاندازی شد که بطور مجزا از این کتابخانه تخصصی دارای حدود ۹ هزار منبع چاپی و یک هزار منبع غیرچاپی شامل منابع دیداری و شنیداری و پایگاهها با موضوع دفاع مقدس است.
امکان امانت منابع
زحمتکش گلیان در خصوص خدمات این کتابخانه گفت: مراجعان بهصورت قفسه باز، امکان استفاده از منابع اطلاعاتی کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی را دارند. علاوهبراین، کتابدوستان میتوانند از پایگاههای تخصصی مرتبط با ادبیات، خدمات اسکن، پرینت و روگرفت منابع، طبق ضوابط کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در این کتابخانه بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: همچنین ارائه خدمات امانت منابع از ابتدای سال 1402 به خدمات این کتابخانه تخصصی ادبیات و واحد مطالعات دفاع مقدس، افزوده شده است و در حال حاضر اعضاء کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با توجه به مقطع تحصیلی خود میتوانند منابع این کتابخانه را به مدت 30 روز به امانت ببرند چنانکه ماهانه 500 نسخه کتاب آن به اعضاء امانت داده میشود. خدمات امانت واحد مطالعات دفاع مقدس نیز توسط کارشناس این کتابخانه تخصصی ارائه میشود.
مسئول کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی افزود: همچنین تمامی مراجعان به ویژه محققان، استادان و دانشجویانی که عضو کتابخانه مرکزی این آستان مقدس نیستند، میتوانند به عنوان مهمان از مجموعه و خدمات این کتابخانه تخصصی در محل تالار استفاده کنند.
ارائه خدمات در سال جاری
زحمتکش گلیان با اشاره به اینکه در 10 ماهه نخست امسال در مجموع 16 هزار و 450 نفر به کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی مراجعه کردند، بیان کرد: همچنین در این مدت، 30 هزار منبع متنوع اطلاعاتی توسط مراجعان این کتابخانه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: رمانهای فارسی، کتابهای حوزه دفاع مقدس به ویژه درباره سردار شهید سلیمانی، داستان و داستاننویسی، ادبیات عرب به خصوص کتابهای حوزه ادبیات عرب مورد استفاده طلاب، شاهنامه فردوسی، شاعران معاصر و زبان و زبانشناسی، از جمله مهمترین موضوعات در بین منابع مورد مطالعه مراجعان این کتابخانه تخصصی است.
مسئول کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: همچنین در این کتابخانه نشستهای متنوع همچون خوانش متون کهن، نشستهای هماندیشی با محوریت دفاع مقدس و دیگر نشستهای علمی و ادبی در ادوار مختلف سال برگزار میشود.
شایان ذکر است، در حال حاضر کتابخانه تخصصی ادبیات آستان قدس رضوی همهروزه بجز ایام تعطیل، از ساعت 7:20 تا 18:45 واقع در حرم مطهر رضوی، بست شیخ طوسی، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، طبقه منهای یک، به اهل کتاب و کتابخوانی خدماترسانی میکند. وبسایت آن نیز به نشانی https://library.razavi.ir/literature، در دسترس کاربران قرار دارد.